En skatt av historiska bilder!

Svenskt Historiskt Bildarkiv gör vår skatt av historiska bilder åtkomlig! Söker du efter en bild av ett visst motiv eller vill du ha hjälp att hitta illustrationer till en historisk bok eller tidskrift? Hör av dig till info@historisktbildarkiv.se.

Svenskt Historiskt Bildarkivs specialitet är bildmaterial från före år 1900. Vi erbjuder ett brett spektrum av bilder hämtade från böcker och tidningar. Här finns allt från geografiska vyer och porträtt av kända och okända personer till bilder av historiska händelser och föremål.

Utveckling av en ny hemsida med bilddatabas pågår, men under tiden ges här några exempel på vad Svenskt Historiskt Bildarkiv har att erbjuda. Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 

Den sista ståndsriksdagens avblåsning på Gustav Adolfs torg i Stockholm i juni 1866. Emanuel Swedenborg (1688–1772), svensk naturforskare och filosof. Sjöslaget vid Hogland år 1788 under svensk-ryska kriget 1788–1790.
Hampton Court Palace i närheten av London på 1870-talet. Malmska valen i Göteborgs museum på 1860-talet. Tyska landsknektar på 1500-talet.
Fler exempel ur bildarkivets samlingar >>>

 
 
© Copyright Svenskt Historiskt Bildarkiv 2018.